hoi...meh la singgah !!!!

Walaupon pointer macam gampang, tapi aku bahagia di sini...



Tuesday, March 23, 2010

sape yg xde prob bro...

ditujukan kpd seorang sahabat yg sedang dilanda masalah yg maha hebat...

pemuda 1 : nape tuhan slalu uji ak mcm2..???

pemuda 2 : sebab tuhan nak uji iman dan keyakinan ko terhadap-NYA

pemuda 1 : ak taw tu..tp kenape ak..???kenape bukan org laen..???ak bukan buat jahat kat orang pon...???...

Pemuda 2 : iye..tu tanda nya tuhan sayang ko...cube ko bayangkan..dlm billion umat manusia ni..kenapa die pilih ko..???..itu tandanya ko ni tergolong dlm insan yg terpilih....bukan maksudnye tuhan zalim or kejam..tp die saje nak tgk mcm mane ko handle prob tu....adakah semakin jauh or semakin dekat ko ngn tuhan...

Pemuda 1 : baru ak paham skang...rupe2 nye...tuhan bukan sengaja nak timpakan sesuatu masalah tu kat kite..kite kena bijak dlm mengharungi sesuatu masalah....

Pemuda 2 : taw pon ko....epy2 je pasne kay =)

p/s situasi diatas adlah rekaan semata2..

ak slalu pikir kenape tuhan slalu timpakan ak dgn mcm2 masalah...

tp bile ak pikir2 balik..rupenya masalah yg ak alami skang xsehebat dgn masalah sahabat ak yg sorang ni...

skang..ak akan jadi lebih bersyukur...jgn byk merungut..kang topup lgi dosa...makin rajin malaikat kat bahu kiri mencatit...

ape yg penting skng..juz lookin' 4ward....n cube fikir solution yg terbaek care nak tackle masalah kite...

lastly...semoga kehidupan sahabat ak ni akan menjadi lebih tenang dan kembali normal esok...ak tak suke tgk kwn2 ak sedih...

kalo korang sakit...biarlah ak menjadi sebahagian drpd kesakitan itu....biarlah kita menanggungnya bersama2....

ak lebih RELA mati bersama sahabat ak dr mati bersama teman wanitaku....

6 comments:

Anonymous said...

sal lak ni...???

PrinCE SanJI said...

mcm dmm je wk2 ko post ni..

Che Ery Che Aziz said...

weh ko..ni..cam kena la sape dak 2..mekcih bro

amir bagus~ said...

hehe..small mtter =)

Che Ery Che Aziz said...

byk post ko tuju aku..huhuh terharu aku

amir bagus~ said...

we love u little boy~
=)