hoi...meh la singgah !!!!

Walaupon pointer macam gampang, tapi aku bahagia di sini...



Monday, October 4, 2010

appreciate is menghargai







when one day, u have to go,
leaving me...
trust me,
you will see how much this cost me


start je aku post mende ni, aku nak belajar menghargai orang lain. bukan cakap kosong. tapi aku tak janji. aku nak BELAJAR MENGHARGAI.

teringat satu peristiwa di kedai kopi baru2 ni. tyme tengok bola. ade seorang sahabat cakap kat aku.
" bagus, muka ko mcm sagna la" . aku hanya ketawa kecil.ketawa kecil maksud nye ketawa yang tak ikhlas.ketawa memerli.

sory boh. kalo masa boleh diundur balik, aku akan lebih menghargai apa yg mu ckp kat aku. aku akan kata balik sambil tangan aku diletakkan di bahu mu " aah la..muka mu pulak macam drogba...hitam molek gitu"...

Lagi satu, jangan tamak. rule paling penting dalam kehidupan. kenapa nak tamak? bukan kah sharing itu caring? * wahhhhhhhhhhh...jiwang seh


before i end my presentation, i would like to cakap yang please hargai manusia yang ada disekeliling kita. keluarga, sahabat, kawan biasa, kenalan, pak guard uitm..

try untuk menghargai apa yang DIA pernah buat untuk kita. set dalam cpu otak kita yang DIA akan muncul hanya SEKALI dalam hidup kita. jika suatu masa nanti kita berasa bosan bersama DIA, cuba ingat kembali masa-masa ketika bersama. saat- saat yang melucukan. saat-saat di mana DIA ada ketika meluahkan perasaan sampai tak tido setengah malam.

tapi nama pon manusia kan? mana ade manusia yg sempurna.
kalau ade orang yang mengaku die sempurna, AWAS!!!

pssstttt...itu bukan manusia. itu SYAITAN!!!

p/s : aku x janji pape kan ??? hukhuk




6 comments:

Anonymous said...

~~huhuh...kate2 yg blh menusuk smpi ke tulang...:))

kAmuS said...

knapa pak guard??

Cik Miza said...

rase tertusuk membaca.. tapi kan masa x buleh ulang, nak buat cane. kenangkan aje lah..

p/s= gmbr time sekolah tu xdapat cam yg mane kamu. shahir xd ke?? hehe

Anonymous said...

hahahah..kelakr cam kmbeng hitam..sape la yg malng tu..sahir xde ke..weh xde org lain ke sahbt mu..asyik muke tu je...dah la xhensem cam drogba..huh

Naufal Zaidi said...

haha.. sy sungguh terharu membaca entry nie. betol kata2 bagos 2.. bagos kamu tetap di hatiii..

Anonymous said...

best