hoi...meh la singgah !!!!

Walaupon pointer macam gampang, tapi aku bahagia di sini...



Wednesday, October 27, 2010

bila nopal berbicara, suma pakat nak lena =)

betul.
hidup seperti roda. cuma beza nya roda aku, banyak masa aku habiskan di bawah.

malam tadi waktu tengah lepak kat kedai char kotiaw yang langsung tak sedap di taman sri wang, sempat jugak sembang ngan nopal n ikbal. berbicara soal cinta. serius ! bukan main main.

nopal kata : jangan percaya kepada wanita 100 %

firasat aku kata : mungkin nopal banyak kali kena tipu dengan makhluk bernama wanita. sabar nopal. jodoh maut semua di tangan tuhan. bukan aku yang cakap. lagi satu, semoga jodoh ko ngan epal akan ada. itu doa aku. bukan cakap kosong ok?

ikbal kata : dia nak tulis buku " the rules of love"

terkejut aku. tertelan kaki udang char koew tiow .yang ni aku x berkata kata. angguk tak. geleng pon tak. cuma diam. tinggi firasat si ikbal ni. mahu menulis buku mengenai makhluk yang paling kompleks sekali. aku kerling kat nopal. tersenyum simpul. bagi menjaga hati, aku lebarkan telinga dan pekak kan hati.

ikbal kata lagi , rule no 1 ---> don't trust girl all the time.

eh..kejap. macam ayat nopal je. xpe la. aku dengar lagi explanation dia. selepas mengigit straw (aku rasa sawan tikus) , dia menyambung. perlahan suara nya. macam ada kekesalan bersarang di hati. " perempuan ni mir, xleh caya sangat.lain di mulut. lain di perut."

sambung ikbal : contoh kalo ko nak ajak dia dating. tanya dia nak makan mamak or makan kfc. kalau dia kata "ikut abang la"..means dia kata "i nak makan kfc. x kira apa terjadi. no mamak . i sanggup kena langgar lori !"

rule no 2 ----> it's ok! means mengalah je la.

wat gape nak gaduh ngan orang perempuan. macam gaduh antara ayam ngan itik. 2 2 nak menang, susah lah.

p/s rule yang lain akan menyusul kemudian =)


***********************************
yang bawah ni, xde kaitan dengan yang di atas. saja. luahan perasaan yang nakal. darn it! i hate this feeling.


kerna benci,

aku coret kan ayat ayat keji di FB

komen - komen sampah

pergi MAMPUS !

***********************************

4 comments:

Naufal said...

aku ad nama baru utk ko.. amir *****.. hehe..
wah3.. sedap ko kata ngan ikbal, mcm ko tak de ckap jer..hahahha...
anyway thx 4 abon.. ko mmg sgt baek dan chummeyll (ayat sinonim ngan ko) hahaha..

Anonymous said...

ekssss..geliii..xdepun sebut nama kiterrr

::akuchewa:: said...

harap ikbal ley tulih the rule of love...ti xyah la dah bace the rule of love richard templar..huhuhuh

t mesti die bg pree je...heee

Cik Miza said...

lalalalalala~~~~~

saya nak bg bayak siput yang tett~!!!!