hoi...meh la singgah !!!!

Walaupon pointer macam gampang, tapi aku bahagia di sini...



Tuesday, February 15, 2011

Forgiveness is not easy

SELALU jugak aku pikir benda ni.buntu aku. kadang-kadang, kita lagi senang nak mintak maaf dengan orang yg kita langsung tak kenal berbanding dengan orang yang kita kenal dan RAPAT.

CONTOH nya begini. slalu kita tersinggul bahu di stesen bus. atau tersepak kaki kawan ketika bermain bola sepak. mulut kita akan menyebut "sorry" atau "maaf" secara automatik. pelik bukan?

BERBANDING dengan orang yang kita kenal dan selalu kita rapat. sebesar mana pun kesalahan kita kat dia, memang langsung tak senang nak ucap maaf.

MUNGKIN faktor ego yang menyebabkan jadi gituh.

POST ini ditujukan kepada diri sendiri. selagi kita ada mak ayah kakak abang adik, juz asking them for forgiveness. at first, it might be not easy. it wud be good for u. and me.

6 comments:

::koizora_ emy:: said...

it depend to that person..i'll got it..:)

amir bagus~ said...

tol tu..it depends on every person..=)

::koizora_ emy:: said...

lagipun tk rugi pape pn klu kita mtk maaf...:)

amir bagus~ said...

iye.... =(

siput sedut sembelit said...

hello...can i drop by here???? hahahaha

amir bagus~ said...

no way!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no space for sembelit ..i hate uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu